De laatste dagen
10 april 2025 - Negombo, Sri Lanka
Hallo allemaal,
Het is werkelijk niet te bevatten, de tijd is omgevlogen. Op dit moment zitten we weer in Negombo, waar we begonnen zijn. We logeren in een villa met daaromheen een prachtige tuin en maar liefst 2 zwembaden. Het is vandaag regenachtig maar niet minder warm, ja 31 graden in plaats van 34 of zo, dat verschil merk je niet.
De laatste schone kleding ligt klaar voor de reis van morgen, ik heb nog even wat uitgespoeld en dat hangt nu te drogen. Alles wat je een uur aan hebt is nat en ruikt meteen weer naar zweet.
De afgelopen dagen hebben we doorgebracht in het zuiden van Sri Lanka. Vanuit Mirissa hebben we een taxi geregeld naar Galle. Galle is volledig ommuurd en ligt op een natuurlijke landtong die uitsteekt in zee. De Portugezen bouwden hier ooit een fort en de Nederlanders hebben dat in de VOC-tijd fors uitgebreid. De sporen daarvan zijn nog overal te zien, in de straatnamen, de namen van de bastions en op de grafstenen bij de Nederlands Hervormde Kerk. Later veroverden de Engels Galle weer op de Nederlanders.
We hadden een hotel in een historisch gebouw in het fort. We hebben in Galle heerlijk gegeten en hebben we voor het eerst een heerlijke fles wijn bij het eten genomen. Het kost wat maar dan heb je ook wat.
’s Morgens vroeg vóór het ontbijt hebben we een wandeling gemaakt in de hoop dat de kerk open was en dat was het geval. Heel bijzonder ....
Vanuit Galle zijn we naar Bentota gegaan. In Bentota ben ik (Frank) in 1980 en 1982 geweest met mijn ouders. Van hoe het er toen uitzag is niet veel meer terug te zien, de Tsunami heeft in 2004 alles verwoest en daarna zijn er nieuwe gebouwen neergezet. We zijn wel bij het klooster geweest waar we toen ook geweest zijn.
We hadden een hotel aan de rivier tegenover een vliegende honden kolonie. Super gaaf om te zien. Net na zonsondergang gaan ze er allemaal vandoor op zoek naar eten, een prachtig gezicht. We hebben een boottocht gedaan in de hoop op minimaal 17 vogelsoorten erbij, helaas was onze gids meer van de reptielen dan van de vogels. We blijven dus steken op 133 soorten vogels maar wel een slang gezien en kameleons.
Morgenochtend vliegen we via Abu Dhabi weer naar Amsterdam. We hebben 50 minuten overstaptijd dus ik hoop dat we de aansluiting halen.
We zijn ook wel benieuwd hoe het thuis is en hoe de tuin er voor staat na al dat warme en droge weer van de afgelopen dagen.
Iedereen bedankt voor het meelezen en alle reacties.
Tot snel.
Groetjes,
Frank en Hilda

Goede reis terug en bedankt allebei voor het mogen ‘meereizen’.
Een hele goede terugreis